Το «κόλπο» της κυβέρνησης με την αύξηση στον κατώτατο μισθό: Δίνει λίγα και παίρνει πίσω πολύ περισσότερα μέσω της φορολογίας!

202

Άλλο ένα κυβερνητικό αφήγημα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιούργησε πολλά αφηγήματα που δεν ισχύουν σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών με το μεγαλύτερο από αυτά να είναι το αφήγημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Διότι η αύξηση αυτή όχι μόνο δεν καλύπτει την ακρίβεια και τον πληθωρισμό αλλά αυξάνει κατά πολύ περισσότερο την φορολόγηση του εισοδήματος!

Η κυβέρνηση στηρίζεται στο ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν καταλαβαίνει το φορολογικό σύστημα (το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι περίπλοκο) και δεν ξέρει τι «παγίδες» του έχουν «στήσει».

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπάρχει αύξηση των τιμών κατά 30,56% σε σχέση με το 2020.

Η κυβέρνηση είναι βεβαίως ικανοποιημένη με αυτό καθώς μαζεύει έμμεσους φόρους μέσω του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε διάφορα προϊόντα, όπως τα καύσιμα, ο καπνός και το αλκοόλ, δημιουργώντας έτσι πρωτογενή πλεονάσματα και ταυτόχρονα ισχυρίζεται ότι αυξάνεται το ΑΕΠ και αυτό… σημαίνει ευημερία στη χώρα!

Την ίδια ώρα χρησιμοποιεί τον ισχυρισμό ότι αυξάνει το μέσο εισόδημα μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Πράγματι, σύμφωνα με την Εργάνη καταγράφεται μια σωρευτική ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 16,4% στον μέσο μεικτό μισθό από το 2019 (1.046,3 ευρώ) σε σχέση με το 2023 (1.251 ευρώ).

Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς οι φορολογούμενοι εντάσσονται σε υψηλότερες κατηγορίες φόρου εισοδήματος.

Όπως γνωρίζουμε, οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό από το 2022 δόθηκαν για να καλύψουν τον πληθωρισμό.

Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε αυξήσεις χωρίς παράλληλα να αλλάξει τις φορολογικές κλίμακες!

Έτσι φτάσαμε το 2023 σε σχέση με το 2019 σε αύξηση της τάξης του 161% στον φόρο που καταβάλλουν οι συνολικά 2,3 εκατ. μισθωτοί!

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση πονηρά σκεπτόμενη δεν έδωσε καμιά αύξηση αντίθετα πήρε από τους Έλληνες πολίτες πολλά περισσότερα χρήματα.

Πρόκειται επομένως για αυξήσεις που δεν αναπληρώνουν το εισόδημα και από την άλλη επιτρέπουν επιπλέον αφαίμαξη μέσω της φορολογίας, καθώς δεν τιμαριθμοποιούν τις φορολογικές κλίμακες.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like