Μοιράσου το άρθρο

 

Στις 17 Μαΐου είχαμε δημοσιεύσει άρθρο του κ Άγγελου Αγραφιώτη Συμβούλου Διαχείρισης Κρίσεων και Γενικού Διευθυντή της Α&Κ Risk Management Consulting, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης-Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, με το οποίο μας γνώριζαν πως… «αλλάζει η στρατηγική αντιμετώπισης των πυρκαγιών φέτος το καλοκαίρι»

Τελικά εκ του αποτελέσματος και παρά την τεχνητή “απόκρυψη” φωτογραφιών και Video από τα ΜΜΕ, φαίνεται πως ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε και ακόμη μια φορά υπήρξε επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης, από την κυβέρνηση.

 

 

Τρομάζει ο «νέος» σχεδιασμός του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης-Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων

«Αλλαγή φιλοσοφίας» στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών με… τη χρήση επιβραδυντικού υγρού!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οποίες σίγουρα εκπορεύονται από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης-Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, «αλλάζει η στρατηγική αντιμετώπισης των πυρκαγιών φέτος το καλοκαίρι».

Με πληροφορίες αχταρμά,  που επικαλούνται τον πόλεμο στην Ουκρανία (sic!)  ο οποίος… “επηρεάζει και τον σχεδιασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης-Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων”,  αναφέρεται ο «νέος αντιπυρικός σχεδιασμός από φέτος».

 

Και ω,  τι ρεξικέλευθη επαναστατική ιδέα!!!

 

Μας πληροφορούν, πως… «από φέτος θα καθιερωθεί η χρήση επιβραδυντικού υγρού στις μεγάλες πυρκαγιές,  το οποίο εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σοβαρό εργαλείο στην επιβράδυνση των πυρκαγιών προκειμένου να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά από τις επίγειες δυνάμεις».

Μα το επιβραδυντικό υγρό χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια,  από πυροσβεστικές δυνάμεις,  στις δασικές πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο.

Χημικά επιβραδυντικά στη μάχη της δασοπυρόσβεσης | in.gr

Πως τόλμησαν να μας παρουσιάσουν ως κάτι καινούργιο,  αυτό που επί χρόνια χρησιμοποιείται παγκόσμια; Τόσα χρόνια ο προηγούμενος υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς δεν το γνώριζε; Δεν το χρησιμοποιούσε;

 

Οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν,  πως «το ρωσικό Beriev Be-200 δεν θα βρίσκεται στη διάθεση των δυνάμεων πυρόσβεσης, λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία. Οπότε νέες συμβάσεις στόλου εναέριων μέσων με περισσότερα μικρά, ευέλικτα τύπου Air – Tractor βρίσκονται σε εξέλιξη» και συνεχίζουν «πέρσι πιλοτικά είχαν χρησιμοποιηθεί 6 Air – Tractor που εκτιμάται ότι ήταν αποτελεσματικά γι’ αυτό φέτος πρόκειται να είναι υπερδιπλάσια στη διάθεση του κρατικού μηχανισμού». Νέες δαπάνες για τους Έλληνες λοιπόν,  αφού στο “σχεδιασμό” είναι η υπερδιπλάσια παρουσία Air Tractor!

New Zealand's First Air Tractor 502XP Delivered To Super Air Ltd. - Air Tractor

 

Όσον αφορά «το επιβραδυντικό υγρό που θα έχουν στη διάθεσή τους τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης με σκοπό την επιβράδυνση εξάπλωσης της φωτιάς», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες «δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθούν και στρατιωτικά C-130 όπως στο παρελθόν».

Ξεχνούν να μας αναφέρουν… «οι πληροφορίες»,  πως από τα δέκα τέσσερα  C130 που διαθέτει η Ελλάδα, πετούν μόλις τα δύο.

Τα υπόλοιπα δώδεκα C 130 που είναι χαλασμένα,  μέσα από μια «περίεργη σύμβαση», με προκαταβολές κλπ, ανατέθηκαν να επισκευαστούν από ιδιωτική εταιρεία.

Μια Σμηναρχία Μάχης ...Σαπίζει στα υπόστεγα της ΕΑΒ!! -veteranos |Εθνικά Θέματα

Οπότε προκύπτει αβίαστα το ερώτημα,  τα μόλις δύο C 130 θα καλύπτουν τις όποιες ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων, ή θα συμμετέχουν στην πυρόσβεση.

 

Είναι ξεκάθαρο πως το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης-Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων και η κυβέρνηση, ΔΕΝ έμαθαν από τις καταστροφές του παρελθόντος και συνεχίζουν το επικοινωνιακό παιχνίδι που στο παρελθόν δεν τους είχε βγει σε καλό, αφού είχαν γίνει διεθνώς περίγελος.

 

Οι αλλαγές προσώπων τελικά έγιναν μόνο για λαϊκή κατανάλωση, αφού  και ο Κύπριος «σωτήρας» κ Στυλιανίδης, αποδεικνύεται πολύ «λίγος» και μόνο επικοινωνιακός. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα εξάλλου,  στην πρόσφατη χιονοκαταιγίδα Ελπίδα, που ήρθε μεσημέρι αντί βράδυ…

Κακοκαιρία Μπάλλος: Οι έκτακτες ανακοινώσεις Στυλιανίδη για την Αττική | Ημερησία

 

Ακόμη μια χρονιά θα καταστραφούν άνθρωποι χάνοντας τις περιουσίες τους. Ίσως βέβαια να μην έχουμε καμένους ανθρώπους, αφού το «παιχνιδάκι» των εκκενώσεων με την ευρεία χρήση του 112, τουλάχιστον, το έχουν μάθει καλά. Και αποδίδει…

 

Άνοιγμα φωτογραφίας

 

Άγγελος Αγραφιώτης

Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων

Γενικός Διευθυντής

A&K Risk Management Cosnulting

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις