Σοβαρό πρόβλημα με πλασματικές επισκέψεις ασθενών σε ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, προκλητή ζήτηση κ.α., εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Εθνικός Οργανισμός, εξετάζοντας ισχυρότερο πλαίσιο κατά της παραβατικότητας.

Περιπτώσεις εικονικών επισκέψεων, φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί και στον Βόλο με συμπολίτες να μένουν έκπληκτοι επισκεπτόμενοι ηλεκτρονικές πλατφόρμες καθώς εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις σε ιατρούς, τους οποίους δεν γνωρίζουν και ουδέποτε έχουν επισκεφθεί.

Οι αριθμοί ΑΜΚΑ, φαίνεται πως αλιεύονται από διάφορες υπηρεσίες και δομές υγείας της περιοχής μας και θυμίζουν παλαιότερες εποχές όταν τα βιβλιάρια ασθενείας μεταφέρονταν σε σακούλες σε διάφορα ιατρεία και εργαστήρια πολυκατοικιών στο κέντρο του Βόλου. Πλέον τα βιβλιάρια δεν “κάνουν βόλτες” στα ιατρεία της πολυκατοικίας αλλά κάποιοι βρίσκουν ΑΜΚΑ και με αυτά τα στοιχεία, δηλώνουν επισκέψεις, ιατρικές πράξεις κ.α. χωρίς οι κάτοιχοι των ΑΜΚΑ να το γνωρίζουν.

Πρόσφατα, αναγνώστης, ανέφερε πως είδε το όνομά του στη λίστα επισκέψεων γνωστού ιατρού που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο και διερωτήθηκε πως βρέθηκε ο ΑΜΚΑ του στο γραφείο του ιατρού καθώς ο ίδιος ούτε έχει επισκεφθεί στο παρελθόν το συγκεκριμένο ιατρείο, ούτε κάποια δομή υγείας κ.λπ.

Ο μεγαλύτερος όγκος των παραβάσεων έχει να κάνει σε εθνικό επίπεδο με συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων εν αγνοία ασφαλισμένων, έκδοση συνταγών φαρμάκων και παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων από ιατρούς εκτός ειδικότητας χωρίς αιτιολόγηση, υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων, συνταγογράφηση χωρίς εξέταση των ασφαλισμένων, καταχρηστικές χρεώσεις νοσηλίων σε ασφαλισμένους από ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά εργαστήρια και συμβεβλημένους ιατρούς και παραπομπή σε κέντρα αποκατάστασης κλειστής και ανοικτής νοσηλείας από μη ειδικούς ιατρούς και για παθήσεις που δεν προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Για την πάταξη των εικονικών επισκέψεων, πρόσφατα ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε οδηγία για ισχυρή ταυτοποίηση του ΑΜΚΑ ασθενών.

πηγή:myvolos.net

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις