Τι «σκαρφίστηκαν» οι απατεώνες για να ξαφρίσουν την γριούλα

Μια και έχει γίνει πια ευρέως γνωστό το κόλπο των απατεώνων που εμφανίζονται ως τεχνικοί της Δ.Ε.Η., δήθεν για να επιδιορθώσουν βλάβη στον πίνακα παροχής ρεύματος που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, εν τούτοις όλο και κάποια… παραλλαγή του σκαρφίζονται για να ρίξουν στα δίχτυα τους ανυποψίαστους ηλικιωμένους!

Μιας τέτοιας παραλλαγής θύμα έπεσε μια γριούλα στην περιοχή της Αιγιάλειας, την πόρτα της οποίας χτύπησαν δυο άγνωστοι που συστήθηκαν ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. με το πρόσχημα ότι η κόρη της είχε οικονομικές εκκρεμότητες με την Επιχείρηση, οι οποίες έπρεπε να διευθετηθούν για να μην διακοπεί η παροχή ρεύματος και να γίνει… κατάσχεση του σπιτιού!

Η άτυχη ηλικιωμένη πανικοβλήθηκε και δεν σκέφτηκε να επικοινωνήσει με την κόρη της για να δει αν αλήθευαν αυτά που της είπαν οι άγνωστοι. Αντίθετα, προθυμοποιήθηκε να πληρώσει εκείνη την οφειλή και έδωσε στους δράστες «ζεστά» μετρητά ύψους 7.000 ευρώ, τα οποία εκείνοι πήραν και έγιναν… λαγοί! Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, ενημερώθηκε η Ασφάλεια Αιγιάλειας που διενεργεί προανάκριση και σχημάτισε δικογραφία σε βάρος αγνώστων.

Μάνος Τσαγκαράκης
πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις