Ένα μικρό αγόρι επιλέγει μια νοσοκόμα ως τον σούπερ ήρωα με τον οποίο θέλει να παίξει, αντί του Μπάτμαν και του Σπάιντερμαν, στο νέο έργο του Banksy, που αποτυπώνει την ευγνωμοσύνη των Βρετανών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας τους κατά τη διάρκεια της κρίσης του νέου κορονοϊού.

Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, σήμερα.

Φωτογραφία του δημιουργήματός του αναρτήθηκε, επίσης, στον λογαριασμό του διάσημου καλλιτέχνη στο Instagram με τη λεζάντα «Game Changer» (αυτός που τα αλλάζει όλα).

Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Πόλα Χεντ έγραψε σε tweet: «Είμαι τόσο υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του φανταστικού έργου τέχνης… που δημιούργησε ο #Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσοι εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας».

«Ένα εμπνευσμένο φόντο για να σταματάει για λίγο κανείς και να συλλογίζεται αυτούς του πρωτόγνωρους καιρούς», συμπλήρωσε στο μήνυμά της στο Twitter.

Δεν είναι το πρώτο έργο που ο Banksy έχει εμπνευστεί από την πανδημία COVID-19. Ανήρτησε φωτογραφία με το σήμα κατατεθέν του, τους αρουραίους να τρέχουν πανικόβλητοι σε ένα μπάνιο τον περασμένο μήνα, σχολιάζοντας: «Η σύζυγός μου μισεί όταν εργάζομαι από το σπίτι».

Το νέο έργο του θα εκτίθεται στο νοσοκομείο μέχρι τη λήξη του lockdown και κατόπιν θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δραστηριότητας υπέρ του NHS, μεταδίδει το BBC.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις