105.000 κιλά βομβών FAB-3000 χτύπησαν ουκρανικούς στόχους στο Χάρκοβο! – Η μυρωδιά των καμμένων έφτασε μέχρι το Κίεβο

311

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 20 αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας

Το μαζικότερο μη πυρηνικό χτύπημα σε πολεμική επιχείρηση διεξήχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη ρωσική Αεροπορία στην περιοχή του Χάρκοβου: συνολικά 105.000 κιλά εκρηκτικών χτύπησαν τις ουκρανικές θέσεις πέριξ του Χάρκοβου με 35 βόμβες FAB-3000, καταστρέφοντας μια έκταση που ισοδυναμεί με τα καταστροφικά αποτελέσματα ενος πυρηνικού όπλου 5 κιλοτόνων.

Το χτύπημα ήταν τόσο μαζικό, που το αποτέλεσμα ηταν να καούν και να ισοπεδωθούν 12 ουκρανικές οχυρές θέσεις και 23 αποθήκες ή μεγάλα κτίρια διοίκησης των ουκρανών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ρώσοι μετά από τη ρίψη των βομβών δεν προχώρησαν καν σε επιθετική επιχείρηση, καθώς η περιοχή ηταν ακατάλληλη για να κινηθούν άνθρωποι λόγω των χημικών που είχαν εκλυθεί από τις εκρηξεις.

Η μυρωδιά των καμμένων εκτάσεων δυτικά έφτασε μέχρι και το Κίεβο!

Οι βόμβες FAB-3000 M-54 που είχαν ξεκινήσει να παράγονται μαζικά ξανά στις 21 Μαρτίου πλέον έχουν ξεκινήσει να δείχνουν τα αποτελέσματά τους. 

Το μεγαλύτερο μέρος των πληγμάτων που πραγματοποίηθηκε από τις 20 νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο την περιοχή του Λίπτσι, από όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο ποσοστό καταγεγραμμένου οπτικού υλικού, καθώς η δράση της ρωσικής Αεροπορίας συνεχίστηκε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Έχοντας μήκος 3,3 μέτρων, διάμετρο 1 μέτρου, βάρος 3.067 κιλών και με γόμωση μάζας 1.400 κιλών, έχουν και ικανότητα προσαρμογής των νέων κιτ UMPK (Unifitsirovannyi Modul Planirovaniya i Korrektsii: ενοποιημένη μονάδα ανεμοπορίας και διόρθωσης) με την οποία μετατρέπονται σε κατευθυνόμενες βόμβες με εμβέλεια άνω των 80 χιλιομέτρων.

 

Η FAB-3000 είναι η ισχυρότερη συμβατική βόμβα της ρωσικής Αεροπορίας, σχεδιασμένη να καταστρέφει οχυρά και βαριά θωρακισμένους στόχους.

 

Η ανανεωμένη χρήση της FAB-3000, όπλο το οποίο χρονολογείται από τη σοβιετική εποχή, ξεκίνησε όταν δοκιμάστηκε με επιτυχία το κιτ ανεποπορίας UMPK που την μετατρέπει σε κατευθυνόμενη με λέιζερ ή/και σύστημα GLONASS (το ρωσικό GPS).

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like