Η παρέμβαση στη Ντόρας κατά του Σαμαρά ακούστηκε σαν κραυγή προς τον Κυριάκο. «Μνήσθητί μου Κύριε όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου».

Για την ασφαλισμένη βόμβα Σαμαρά μόνο ένας υπουργός και μία βουλευτής τοποθετήθηκαν εγκαίρως…

Ο υπουργός είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που μίλησε ως η «φωνή του Κυρίου» του. Δι΄ αυτού ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον Σαμαρά ότι «δεν φοβάται ούτε εκβιάζεται». Στην ούγια υπάρχει η ερμηνεία: η ψυχή του το ξέρει.

Η βουλευτής είναι αυτή που και περίμενε και δεν περίμενε κανείς: η Ντόρα Μπακογιάννη. Περίμενε γιατί Μεσσήνιος πολιτικός είναι ο δήμιός της.

Τη νίκησε το 2009, την πέταξε από τη ΝΔ το 2010, δεν την θεώρησε ικανή για μέλος της κυβέρνησής του το 2012, δεν την έστειλε στο Μπερλεμόντ το 2014.

Ως πρωθυπουργός τη συνάντησε μόνο μια φορά -αλλά το στο… προσωπικό γραφείο του και όχι στο Μέγαρο Μαξίμου και την έστειλε στον… Βενιζέλο για το θέμα της.

Δεν περίμενε γιατί και ο αδελφός της δεν την έβλαψε λιγότερο.

Έγινε υπουργός του οικογενειακού εχθρού και με τη συνδρομή του της στέρησε το δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία, για ένα ρόλο που προετοίμαζε επί είκοσι χρόνια.

Όταν έγινε αρχηγός της ΝΔ έσπευσε να πει ότι αν γίνει και Πρωθυπουργός δεν θα υπάρχει γι’ αυτήν καρέκλα στο οβάλ γραφείο του υπουργικού Συμβουλίου- και για να μείνει στη Βουλή εξορίσθηκε στα ελεγχόμενα Χανιά .

Εκεί προσήλθε ως προσκεκλημένη στο σπίτι με το οικογενειακό οικόσημο- που δεν κληρονόμησε η ίδια ως πρωτότοκη- με οικοδέσποινα την «κυρία Γκραμπόφσκι παρακαλώ, όχι Μητσοτάκη», όπως είχε πει αντανακλαστικά για τη νύφη της, ένα βράδυ σε μια παλιά τηλεοπτική συζήτηση η ίδια…

Σημείωση: Καλεσμένη ως τοπική βουλευτής, μαζί με άλλους, και όχι προσωπικά- οπότε ήταν οικογενειακή υπόθεση και δεν θα έπεφτε σε κανέναν λόγος.

Ως πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος θεώρησε καταλληλότερο τον Γιώργο Κουμουτσάκο για τομεάρχη στα εξωτερικά θέματα που, αν μη τι άλλο, η ίδια γνωρίζει καλά ως πρώην υπουργός.

Ως Πρωθυπουργός ούτε καν επικεφαλής στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής δεν την έβαλε, προτιμώντας τον Κώστα Γκιουλέκα. Και υπό την ηγεσία του μένουν ασύδοτοι ο Κυρανάκης με τον Άδωνι να «της τη λένε».

Τι χειρότερο της έκανε ο Σαμαράς. Λέγεται ότι όσο ο Μητσοτάκης καθόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, οι άνθρωποί του της συνέστησαν να μην μπαίνει στο τηλεοπτικό κάδρο μαζί του. Μόνο όταν πέρασε στον πρωθυπουργικό θώκο μετακόμισε μπροστά και δηλώνει την παρουσία της με χειροκροτήματα ενώπιον του.

Σαν χειροκρότημα ακούστηκε και η επίθεση της στον Σαμαρά- αφού για εκδίκηση είναι αργά πλέον. «Ο πρωθυπουργός έχει μία μεγάλη ικανότητα να πείθει τους συνομιλητές του και την κοινοβουλευτική του ομάδα για το ορθών των επιλογών του».
Πρώτη η ίδια το διέψευσε, όταν δεν στήριξε την υποψηφιότητά του . Άλλωστε στη Βουλή του 2015 η πειθώ του Κυριάκου δεν βρήκε ούτε έναν βουλευτή να υπογράψει την υποψηφιότητά του..

Η παρέμβαση στη Ντόρας κατά του Σαμαρά ακούστηκε σαν κραυγή προς τον Κυριάκο. «Μνήσθητί μου Κύριε όταν έλθεις εν τη βασιλεία σου».

ΥΓ: Παραείναι σατανικό αυτό που ακούγεται: Η Ντόρα λέει ότι «κανείς βουλευτής δεν θα ακολουθήσει τον Σαμαρά» για να παρασύρει τον Κυριάκο στη διαγραφή του και να τον βρει μπροστά του ως αρχηγό κόμματος σε εκλογές με απλή αναλογική – κι έτσι να πάρει εκδίκηση και από τους δυο. Αν είχε – εκ κληρονομίας- έφεση σε τέτοια ίντριγκα, δεν θα ήταν σήμερα βουλευτής Χανίων.

ieidiseis.gr

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις