Τέσσερις οικογένειες από την Τουρκία ήταν οι επιβάτες του πολυτελούς γιοτ που έφτασε στην Ελαφόνησο.

Ως διωκόμενοι «γκιουλενιστές» από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάστηκαν στους Έλληνες αστυνομικούς, που τους εντόπισαν στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, οι 19 Τούρκοι πολίτες.

Όπως περιέγραψαν, βρίσκονταν σε μία μόνιμη δυσμένεια και «κυνηγητό» και γι’ αυτό το λόγο επιχείρησαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία. Το σχέδιο τους ήταν να διαφύγουν στην Ιταλία, όμως το πολυτελές γιοτ που αγόρασαν, λόγω μηχανικής βλάβης και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες αγκυροβόλησε αρόδο στην παραλία της Πελοποννήσου.

Πρόκειται για τέσσερις οικογένειες από την Τουρκία, 8 άνδρες, έξι γυναίκες και πέντε παιδιά. Ανάμεσά τους ένας αξιωματικός και έξι υπαξιωματικοί της Τουρκικής Αστυνομίας και ένας, κατά δήλωσή του, επιχειρηματίας.

Το πολυτελές σκάφος, με τουρκική σημαία, είχε φύγει σε άγνωστο χρόνο από τα παράλια της Τουρκίας, και έπλεε κάτω από κακές καιρικές συνθήκες και εν μέσω απαγορευτικού, έξω από την Ελαφόνησο, όταν υπέστη μηχανική βλάβη. Η ακινητοποίηση έγινε στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης (19/5), και έγινε αντιληπτή από άτομα που διέμεναν στο κάμπινγκ της παραλίας του Σίμου.

Οι 19 Τούρκοι πολίτες βγήκαν στην παραλία, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία, με τον αξιωματικό της να επιβεβαιώνει την παρουσία τους και να ειδοποιεί το Λιμενικό Σώμα. Λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, ακόμη και το σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν στη Νεάπολη Λακωνίας, δεν μπορούσε να κινηθεί.

Με εντολή Εισαγγελέα τη διερεύνηση του περιστατικού ανέλαβε η Ελληνική Αστυνομία, ενώ κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ταξίδεψε από την Πάτρα, προκειμένου να συμμετάσχει στην εξέταση των Τούρκων υπηκόων. Με λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρθηκαν σε χώρο που προσέφερε ο δήμος, προκειμένου να διαμείνουν προσωρινά.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας φαίνεται να προκύπτει ότι πρόκειται για πολίτες που είχαν χαρακτηριστεί «γκιουλενιστές», βρίσκονταν υπό συνεχή «διωγμό», ωστόσο δεν φαίνεται να εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. Και οι τέσσερις οικογένειες θα κρατηθούν προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες, ενδεχομένως θα υποβάλλουν αιτήματα ασύλου, τα οποία θα εξεταστούν σε όλους τους βαθμούς, και στη συνέχεια θα αφεθούν ελεύθεροι.

ieidiseis.gr

INTIME/ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις