Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στο Τέξας των ΗΠΑ, όπου μια 12χρονη έχασε τη ζωή της τέσσερις ημέρες μετά από σοβαρό τραυματισμό, τον οποίο οι γονείς της προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν με smoothies και βιταμίνες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η Μιράντα Σιπς, μαθήτρια γυμνασίου, πέθανε σε νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας, αφού η μητέρα της κάλεσε τελικά για βοήθεια όταν η 12χρονη παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Atascosa.

Η μητέρα της, Ντένις Μπαλμπανέντα, και ο σύντροφός της, Τζέραλντ Γκονζάλεζ, 40 ετών, συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράλειψης παροχής ιατρικής βοήθειας στο παιδί για τέσσερις ημέρες, κατά τις οποίες η 12χρονη ήταν σε κατάσταση που δεν ανταποκρινόταν, όπως δήλωσε ο σερίφης.
Σύμφωνα με τον σερίφη Ντέιβιντ Σόουαρντ, το ζευγάρι απέφυγε να καλέσει τις αρχές, καθώς δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή των αρχών. Ο Σόουαρντ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τραυματισμό της Σιπς ή την αιτία του.

Οι αρχές συνάντησαν τη μητέρα της στον δρόμο καθώς μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο, αλλά το ιατρικό προσωπικό δεν κατάφερε να σώσει τη Σιπς παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η Σιπς είχε υποστεί «σοβαρούς και απειλητικούς για τη ζωή» τραυματισμούς την Πέμπτη, αλλά οι γονείς δεν κάλεσαν αμέσως το 911, παρά το γεγονός ότι η κατάστασή της ήταν κρίσιμη.

Πριν καλέσουν για βοήθεια, η μητέρα και ο σύντροφός της έδωσαν στο κορίτσι smoothies και βιταμίνες, παρόλο που δεν ανταποκρινόταν. Ο Σόουαρντ ανέφερε επίσης ότι το ζευγάρι μπορεί να προσπάθησε να δώσει οξυγόνο στο κορίτσι. Πίστευαν ότι μπορούσαν να τη φροντίσουν μόνοι τους στο σπίτι, αποφεύγοντας την εμπλοκή των αρχών.

Η μητέρα έφυγε από το σπίτι με το παιδί πριν φτάσουν οι αρχές, καθώς δεν ήθελε την αστυνομία να μπει στο σπίτι. Ο Σόουαρντ δεν παρείχε πληροφορίες για το πώς τραυματίστηκε η Σιπς, αλλά ανέφερε ότι δεν υπήρχε κάταγμα οστών. Το ζευγάρι συνελήφθη την Τρίτη και κατηγορήθηκε για τραυματισμό παιδιού που προκάλεσε σοβαρή σωματική βλάβη από παράλειψη, κατηγορία που συνιστά κακούργημα πρώτου βαθμού.

Η έρευνα συνεχίζεται, με τις αρχές να αναμένουν την τελική έκθεση νεκροψίας.

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις