Αμερικανός αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων: «Δεν θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε το Ισραήλ αν επιτεθεί η Χεζμπολάχ»»

247

Εμπλοκή του Ιράν εκτιμούν οι Αμερικανοί σε περίπτωση σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ

Ο αρχηγός του επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Τσαρλς Μπράουν, προειδοποίησε ότι οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες στην προστασία του Ισραήλ σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Μπράουν, το Ιράν είναι όλο και περισσότερο διατεθειμένο να εμπλακεί άμεσα σε πόλεμο με το Ισραήλ εάν η Χεζμπολάχ θεωρηθεί ότι απειλείται σοβαρά.

Αυτή η δήλωση ενισχύει τις προηγούμενες εκτιμήσεις ότι το Ιράν θα ξεκινούσε στρατιωτικές ενέργειες για να εξασφαλίσει την επιβίωση της Χεζμπολάχ, η οποία θεωρείται η σημαντικότερη σιιτική δύναμη στη Μέση Ανατολή μετά από το Ιράν.

Ο στρατηγός Μπράουν τόνισε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να διακινδυνεύσει πολλά για να διασφαλίσει τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της οργάνωσης για τα στρατηγικά συμφέροντα της Τεχεράνης.

 

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι Ιρανοί παραστρατιωτικοί μαχητές ενδέχεται να φτάσουν στον Λίβανο σε περίπτωση πολέμου, ενισχύοντας περαιτέρω τις στρατιωτικές δυνάμεις της Χεζμπολάχ.

Οι δηλώσεις του Στρατηγού Μπράουν καταδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη για προσεκτική διαχείριση των εντάσεων στην περιοχή.

pronews.gr

photo:people

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like