Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Τα πρώτα συμπεράσματα των ψυχιάτρων για τον 39χρονο

146

«Είναι απολύτως ενσυνείδητος και καταχρηστικός»

Το μοναδικό επιχείρημα του 39χρονου δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα για την υπεράσπισή του, φαίνεται πως καταρρέει.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ψυχίατροι που είναι επιφορτισμένοι με την εξέταση του 39χρονου έχουν ήδη σκιαγραφήσει το ψυχολογικό προφίλ του. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι ειδικοί είναι δεν έχουν καμιά βάση οι ισχυρισμοί του για σοβαρά προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως, εξαιτίας των οποίων μάλιστα, δεν θυμάται ότι σκότωσε την άτυχη 28χρονη, όπως υποστήριξε στην απολογία του.

«Είναι απολύτως ενσυνείδητος και καταχρηστικός και, παρότι έχει αφαιρέσει μια ζωή, εξακολουθεί να λέει ψέματα», αναφέρουν οι πηγές τονίζοντας ότι, βάσει των πρώτων ενδείξεων, ο 39χρονος γνώριζε πολύ καλά τι έκανε όταν επιτέθηκε στην Κυριακή με μαχαίρι μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η πρώτη εξέταση του 39χρονου από τους τρεις ψυχίατρους-τεχνικούς συμβούλους ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες, Σάββατο 20/4. Ήδη, όμως, οι επιστήμονες έχουν εξετάσει με μεγάλη προσοχή τον ιατρικό φάκελο του δολοφόνου, ο οποίος έχει νοσηλευτεί κατά το παρελθόν σε νοσοκομεία και ψυχιατρικές δομές της Αττικής.

Λόγω των πολλών και διαφορετικών παθήσεων που αναφέρονται στις ιατρικές γνωματεύσεις, εκτιμάται ότι όλα τα ψυχωσικά επεισόδια τα οποία είχε εμφανίσει είναι απόρροια της χρήσης ουσιών.

«Πρόκειται για γνωματεύσεις που αναφέρουν από τη μία κατάθλιψη, από την άλλη διπολική διαταραχή αλλά και σχιζοφρένεια. Ιατρικώς, είναι αδύνατον να ισχύουν όλα αυτά μαζί», αναφέρουν οι πηγές. Παράλληλα, εξηγούν πως αυτές οι διαφορετικές διαγνώσεις συνηθίζονται σε τοξικομανείς, οι οποίοι όμως στην πραγματικότητα δεν πάσχουν από αυτά τα σύνδρομα.

Τον 39χρονο θα εξετάσουν ένας ψυχίατρος διορισμένος από το κράτος και άλλοι δύο, που ορίστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι από τους δικηγόρους της οικογένειας της Κυριακής Γρίβα. Το πιθανό είναι ότι θα απαιτηθούν κι άλλες εξετάσεις, ενώ στο τέλος οι ειδικοί θα συντάξουν ο καθένας ξεχωριστά τις εκθέσεις τους για το ψυχολογικό προφίλ του δράστη.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like