Μετέτρεψαν την Κορωνίδα της ΕΛ.ΑΣ, την Οικονομική Αστυνομία, σε αγορανομία και ελέγχει ψησταριές!

 

Με δελτίο τύπου το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Γραφείο Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, μας ενημερώνει πως από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την τήρηση της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας σε:

Kαφέ-εστιατόριο-μπαρ,  

Σε εστιατόριο,

Σε καφέ – αναψυκτήριο,

Σε εταιρεία διαχείρισης χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος,

Σε κέντρο διασκέδασης.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του HappenedNow.gr,  από τον Οκτώβριο του 2020 (10 μήνες) υπάρχει επώνυμη καταγγελία πολίτη στην Δ.Ο.Α για εταιρείες Security, η οποίες εισφοροδιαφεύγουν συστηματικά και φοροδιαφεύγουν, δημιουργώντας στο κράτος απώλεια εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα η μία εκ των καταγγελομένων εταιρειών Security, συμβάλλεται και με αρκετούς κρατικούς οργανισμούς.

Πρόσφατα, ο πολίτης ζήτησε να μιλήσει με τον Διευθυντή της Δ.Ο.Α ο οποίος δεν τον δέχτηκε και τον παρέπεμψε στον  προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος. Ο προϊστάμενος απάντησε στον πολίτη πως…δεν έχουν χρόνο διότι κοιτάζουν άλλες σοβαρότερες υποθέσεις.

Ίσως οι “σοβαρότερες υποθέσεις” που ανέφερε ο προϊστάμενος να ήταν οι ψησταριές στο Παγκράτι ή και στον Ασπρόπυργο, με τους καταστηματάρχες να παλεύουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, και να δέχονται και τους ελέγχους της Δ.Ο.Α! Ίσως οι ψησταριές να  παρουσιάζουν πιο πολύ αστυνομικό ενδιαφέρον, από τις εταιρείες security που απομυζούν το κράτος και τους εργαζόμενους…

Εκτός εάν παρέχεται κάλυψη στην εταιρεία security,  με άνωθεν εντολή!

 

Μήπως το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ πρέπει να δει την εξέλιξη της καταγγελίας και γιατί “κολλάει’;

Στις επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ,  ο κ Χρυσοχοιδης την επόμενη φορά που θα κάνει διάγγελμα ας μη ξεχάσει να αναφέρει και… τα πρόστιμα στις ψησταριές από την Δ.Ο.Α!

Οψόμεθα…

 

Σ.Π