Είπε ότι θα αντλήσει «λίγο νερό» αλλά έφτασε να αδειάσει την υδατοδεξαμενη από εκατομμύρια λίτρα

Σε ένα ακραίο μέτρο κατέφυγε κυβερνητικός αξιωματούχος στην Ινδία για να βρει το χαμένο κινητό του.

Ούτε λίγο ούτε πολύ διέταξε την αποστράγγιση μιας υδατοδεξαμενής για να ξαναβρει το τηλέφωνό του.

Χρειάστηκαν τρεις ημέρες για να αντληθούν εκατομμύρια λίτρα νερού από το φράγμα, όπου ο Ρατζές Βισγουάς έριξε τη συσκευή ενώ έβγαζε σέλφι.

Μέχρι να βρεθεί, το τηλέφωνο προφανώς είχε καταστραφεί από το νερό.

Ο επιθεωρητής τροφίμων Βισγουάς, όπως αναφέρει το BBC, ισχυρίστηκε ότι περιείχε ευαίσθητα κυβερνητικά δεδομένα και έπρεπε να ανακτηθεί, αλλά κατηγορήθηκε για κατάχρηση της θέσης του.

Αφού οι δύτες δεν κατάφεραν να βρουν το αξίας 1.200 δολαρίων Samsung του αξιωματούχου, πλήρωσε για να έλθει μια αντλία ντίζελ. Είπε ότι είχε προφορική άδεια από αξιωματούχο για να αποστραγγίξει «λίγο νερό σε ένα κοντινό κανάλι» και ότι αυτό «στην πραγματικότητα θα ωφελούσε τους αγρότες που θα είχαν περισσότερο νερό».

Η αντλία λειτουργούσε για αρκετές ημέρες, αδειάζοντας περίπου δύο εκατομμύρια λίτρα νερού, αρκετό για να αρδεύσει 6 τετραγωνικά χιλιόμετρα καλλιεργήσιμης γης.

Η αποστολή του σταμάτησε όταν ένας άλλος υπάλληλος, από το τμήμα υδάτινων πόρων, έφτασε μετά από καταγγελία.

Τελικά ο Βισγουάς τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διεξαχθεί έρευνα. Ο ίδιος αρνείται ότι έκανε κατάχρηση της θέσης του και δήλωσε ότι το νερό που αποστράγγισε ήταν από το τμήμα υπερχείλισης του φράγματος και άρα «δεν ήταν για χρήση».

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις