Καταδικάστηκε επειδή «δάνεισε» τα διαβατήρια της γυναίκας και του παιδιού του

8
Μοιράσου το άρθρο

Ένοχος κρίθηκε προχθές από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (Μεταβατική έδρα Κω), 36χρονος Σύριος, ο οποίος θέλοντας να βοηθήσει την 30χρονη ξαδέλφη και συμπατριώτισσά του να ταξιδέψει μαζί με το ανήλικο παιδί της από την Κω στην Ολλανδία, της «δάνεισε» τα διαβατήρια της γυναίκας και του παιδιού του.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην Κω και σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο Σύριος κατείχε γνήσια έγγραφα των Σουηδικών αρχών για τον ίδιο και την οικογένειά του, τα οποία και έδωσε στην 30χρονη αλλοδαπή προκειμένου να καταφέρει να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ωστόσο οι αλλοδαποί έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Κω, συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε ο 36χρονος Σύριος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Η δίκη του έγινε προχθές από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (Μεταβατική έδρα Κω), όπου δικάστει ωσεί παρών (αν και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο), κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 36χρονος αλλοδαπός καταδικάστηκε μόνο για διευκόλυνση παράνομης εξόδου πολιτών τρίτων χωρών, ενώ για το αδίκημα της κατοχής γνησίων ταξιδιωτικών εγγράφων άλλων που επίσης τον «βάραινε», κρίθηκε αθώος.

rodiaki.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like