Αφού δεν έχει το σθένος να εναντιωθεί στην παραβίαση του ιδιωτικού βίου του, ο Κυριάκος θα τον πάρει μαζί του… Ως κτέρισμα…

Με μια περίεργη διατύπωση πήρε θέση στο σκάνδαλο των υποκλοπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Άλλη δουλειά δεν είχα από το να παρακολουθώ υπουργούς».

Όπως το λέει είναι σαν να εκλαμβάνει τις παρακολουθήσεις, ως όχληση που -θα- τον αποσπούσε από άλλες δραστηριότητες. Αναγκαστική διάθεση χρόνου που δεν του περισσεύει.

Αν δεν ισχύει αυτή η ερμηνεία, τότε απλώς ψεύδεται: οι υποκλοπές ήταν η «άλλη δουλειά».

Ότι υπουργοί ετέθησαν υπό παρακολούθηση δεν αποκλείεται από τον ίδιο -απλώς λέει ότι δεν εμπλέκεται- ούτε από τους υπουργούς.

 

Συμπεριλαμβανομένων και των αντιπροέδρων του στο κόμμα.

-«Εμένα παρακολουθούσαν, εσύ γιατί κόβεσαι;» παραδέχθηκε ο Άδωνις στον Σπίρτζη.

Πιο ενδιαφέρουσα είναι η αντίδραση του Κωστή Χατζηδάκη, που ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «το συζήτησε με τον Πρωθυπουργό».

Στην ερώτηση για το περιεχόμενο της συζήτησης κατάπιε τα λόγια του. Αν είχε διαβεβαίωση ότι δεν τον παρακολουθούσε κανείς, είχε και κάθε λόγο να το πει.

 

Το πιθανότερο είναι αυτό που έγραψε στην «Εστία» ο Κοττάκης, χωρίς να τον κατονομάσει: ο Πρωθυπουργός του είπε ότι «ότι τον παρακολουθούσε γιατί νόμιζε ότι αδικούσε φίλους του στον τομέα της Ενέργειας».

Αυτός ο τομέας, συν τους εξοπλισμούς και τα δημόσια έργα είναι οι κλάδοι που ενδιαφέρουν παραδοσιακά τους Μητσοτάκηδες. Ο πατέρας του προσπάθησε να βάλει χέρι στην παραγωγή ηλεκτρισμού.

Ο Κυριάκος παρέλαβε τα ενεργειακά σε φάση που προσφέρεται για πιο σύνθετα παιχνίδια.

Άρχισε με την εσπευσμένη απολιγνητοποίηση, διευκολύνοντας μόλις τέσσερις ομίλους που εμπορεύονται φυσικό αέριο.

Μετά στράφηκε στην «πράσινη ενέργεια», την οποία έβαλε στο περιθώριο υπέρ της παραγωγής ελληνικού πετρελαίου, που τώρα παρακάμπτει και ψάχνει στο γάμο του Καραγκιόζη -δηλαδή νοτίως της Κρήτης- ελληνικό αέριο.

-«Βενζίνες και πετρέλαια εμείς τα κυνηγάμε, γιατί έχουνε πολλά λεφτά και μόρτικα περνάμε», κατά το γνωστό ρεμπέτικο άσμα της Κατοχής.

Στα ενεργειακά ο Χατζηδάκης τοποθετήθηκε ως άνθρωπος της οικογένειας. Φαίνεται όμως ότι -όπως συνέβη και με δυο άλλους υπουργούς- παράβλεψε τα ενδιαφέροντά της.

Μετακινήθηκε, για να πάρει τη θέση του ένας ανυποψίαστος βουλευτής επαρχίας: ο Σκρέκας, όπως προκύπτει ως τώρα, «κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει».

Ο σημερινός υπουργός Εργασίας είναι κρεμασμένος στο τσιγκέλι, περισσότερο από τους λοιπούς κατόχους καρέκλας γύρω από οβάλ τραπέζι του υπουργικού Συμβουλίου, που περιλαμβάνονται στη λίστα των παρακολουθήσεων.

Όλοι το έχουν τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι. Έτσι αυτοπεριορίζεται ως πολιτικό πρόσωπο γενικότερα.

Όποιες φιλοδοξίες και αν είχε για τη συνέχεια, είναι ψαλιδισμένες πλέον. Η σχέση του με την οικογένεια μεταβάλλεται σε εξάρτηση και υποταγή.

Αφού δεν έχει το σθένος να εναντιωθεί στην παραβίαση του ιδιωτικού βίου του, ο Κυριάκος θα τον πάρει μαζί του… Ως κτέρισμα…

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις