Στις 6 Μαρτίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της εταιρείας. Τώρα δεν αποκλείεται να γίνει οριστική άρση της άδειας.
Μεγάλη απάτη με γνωστή χρηματιστηριακή αποκαλύπτει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο απάτης γνωστής χρηματιστηριακής εταιρείας προς τους μεριδιούχους του αμοιβαίου κεφαλαίου που είχε εκδώσει κατά το παρελθόν.

Πριν έναν μήνα και συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ανακοινώσει την προσωρινή αναστολή της άδειας λειτουργίας της εταιρείας ως προς τις επενδυτικές υπηρεσίες και τις παρεπόμενες υπηρεσίες που παρείχε επί του συνόλου των χρηματοπιστωτικών μέσων.

Τώρα δεν αποκλείεται να αποφασιστεί οριστική άρση της άδειας λειτουργίας της.

Η απόφαση της 6η Μαρτίου οφειλόταν στους ελέγχους που διεξάγονται για το ενδεχόμενο τέλεσης πλαστογραφιών και υπεξαίρεσης χρημάτων σε βάρος μεριδιούχων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ζητήσει πριν αρκετά χρόνια από την εταιρεία να μεταφέρει τις υπηρεσίες θεματοφυλακής της, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τυχόν οικονομικά προβλήματα δεν θα είχαν επίπτωση στους πελάτες της, η εταιρεία φαίνεται πως το έκανε αλλά όχι για ολόκληρο το αμοιβαίο κεφάλαιο που διέθετε, τότε, αλλά παρά μόνο για κομμάτι που αφορά στη λήψη και τη διαβίβαση εντολών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει υπό το «μικροσκόπιό» της το ενδεχόμενο απάτης σε βάρος μεριδιούχων μέσα από υπεξαίρεση χρημάτων και έκδοση πλαστών τιμολογίων.

Α.Ο.

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις