Η αστυνομία του Σάο Πάολο στη Βραζιλία απέσυρε έναν αστυνομικό από τις περιπολίες, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο που τον δείχνει να έχει δέσει ύποπτο με χειροπέδες στην αστυνομική μοτοσικλέτα και να τον αναγκάζει να τρέξει πίσω από τη μηχανή.

Το βίντεο με τον μοτοσικλετιστή αστυνομικό να έχει δέσει τον ύποπτο στη μοτοσικλέτα κάνοντάς τον να τρέχει από πίσω του έγινε viral στα social media, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Ο άντρας της στρατιωτικής αστυνομίας οδηγεί μια μηχανή σε μια από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, με έναν έγχρωμο άντρα να είναι δεμένος με χειροπέδες στη μηχανή και να παλεύει να ακολουθήσει το κινούμενο όχημα.

Στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν, ο αστυνομικός φαίνεται πολλές φορές να επιταχύνει και ο άντρας να αναγκάζεται να τρέξει για να μην πέσει και συρθεί στην άσφαλτο.

Το βίντεο κατέγραψε οδηγός που αντί να είναι εξοργισμένος με όσα έβλεπε, περιέγραψε με ικανοποίηση όσα είδε να συμβαίνουν, συγκρίνοντας το συμβάν με τις μέρες που υπήρχε ακόμα ο θεσμός της δουλείας στη Βραζιλία.

«Κοιτάξτε, ο άντρας είναι δεμένος με χειροπέδες και περπατά σαν σκλάβος. Θα κλέψεις ξανά τώρα;» σχολίασε στην ανάρτησή του ο οδηγός που τράβηξε το βίντεο.

Ο γερουσιαστής του Μπέλο Οριζόντε του Εργατικού Κόμματος, Μακάε Εβαρίστο, χαρακτήρισε το περιστατικό: «Αηδιαστικό».

«Η κρατική βία, ειδικά από τις αστυνομικές δυνάμεις στη Βραζιλία εξαλείφει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φέρονται στον έγχρωμο πληθυσμό σαν να είναι σκλάβοι» σχολίασε ο πολιτικός σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές στα τοπικά ΜΜΕ, η διοίκηση της στρατιωτικής αστυνομίας αποφάσισε την απομάκρυνση του αστυνομικού από τις περιπολίες, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Η στρατιωτική αστυνομία εξέφρασε την αποστροφή της για το συμβάν και διαβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην προστασία των πολιτών, την καταπολέμηση του εγκλήματος και τον σεβασμό του νόμου.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις