Η ΕΟΔ Μαγνησίας, σε ανακοίνωσή της για τις έκτακτες οδηγίες που δόθηκαν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανάνηψης για την ΚΑΡΠΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, μια από τις πολλές ανάγκες που έχουν οξυνθεί λόγω της ‘επέλασης’ του Κορονοϊόυ (Covid-19) είναι η ανάγκη παροχής βοήθειας στον συνάνθρωπο.

Σε αυτά τα πλαίσια, οι Πρώτες Βοήθειες κατέχουν υψηλή θέση ως  η ακολουθία ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιούνται βήμα προς βήμα με σκοπό καταρχήν την αποφυγή του θανάτου, κατά δεύτερον να εμποδίσουν περισσότερο την επιδείνωση της κατάστασης του θύματος και να του προσφέρουν ανακούφιση.

Ταυτόχρονα όμως πρωταρχική σημασία έχει και η ασφάλεια του ανθρώπου που θα προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες.

Προκειμένου λοιπόν να παρέχουμε με ασφάλεια Πρώτες Βοήθειες όσο διαρκεί η πανδημία του  Κορονοϊόυ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανάνηψης, εξέδωσε έκτακτες Οδηγίες για την παροχή Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Τις Οδηγίες αυτές συγκέντρωσε παραστατικά η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας στην εικόνα που ακολουθεί προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις