Καταρρακτώδης είναι η βροχή που έπεσε και στο Αρκαλοχώρι μετατρέποντας τον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου όπου είναι στημένες οι σκηνές για τους σεισμόπληκτους σε λίμνη.

Μέσα στις σκηνές φιλοξενούνται ακόμα άνθρωποι οι οποίοι έμειναν άστεγοι εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, σημειώνει το cretapost.gr.

Εκτός από το σοκ που έχουν υποστεί εξαιτίας του σεισμού αυτή τη στιγμή βιώνουν και άσχημες καιρικές συνθήκες ζώντας σε… σκηνές, οι οποίες δεν διαθέτουν θέρμανση και μόνο με κουβέρτες προσπαθούν να ζεστάνουν το κοκαλάκι τους.

Μάλιστα, πρόκειται για ηλικιωμένους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά προβλήματα υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των δύο γυναικών που μένουν στις σκηνές παρέα με… μηχανή οξυγόνου.

Η 90χρονη κ. Καδιανή βρίσκεται τις περισσότερες ώρες, λόγω της ανημπόριας της, σε ένα κρεβάτι του κλειστού εδώ και 2,5 εβδομάδες. Κατάφερε να σωθεί από τον σεισμό, έχει όμως σοβαρά θέματα με τους πνεύμονες της και υποστηρίζεται μηχανικά με οξυγόνο το οποίο βρίσκεται δίπλα της μέσα στον ιδιωτικό της χώρο.

Δυστυχώς παρά την ηλικία της και παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που έχει, δεν υπάρχει κάποιος να τη φροντίζει. Μάλιστα όπως αναφέρει στο cretapost, ακόμη και στο μηχάνημα χρειάζεται να βάζει μόνη της νερό. Μετά τον σεισμό την πήγαν εκεί όπου και παραμένει χωρίς την απαιτούμενη βοήθεια.

Η προσωπική ιστορία της μάλιστα συγκινεί καθώς η ζωή τα έφερε έτσι ώστε δεν μπόρεσε να κάνει παιδιά. Έκανε δύο προσπάθειες να τεκνοποιήσει ωστόσο δεν τα κατάφερε και σήμερα είναι μόνη της στον κόσμο.

Aντίστοιχη η περίπτωση της κ. Στέλλας που είδε κι εκείνη το σπίτι της να καταστρέφεται ολοσχερώς από τον σεισμό. Φιλοξενείται επίσης στο κλειστό του Αρκαλοχωρίου χωρίς την νοσοκομειακή φροντίδα που χρειάζεται ένας άνθρωπος της ηλικίας της.

Η ίδια έχει περάσει αρκετά βάσανα χάνοντας το ένα της παιδί ενώ το δεύτερο αναγκάστηκε να την πάει στο συγκεκριμένο χώρο μιας και δεν υπήρχε άλλη επιλογή.

Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να μείνει άστεγη σε αυτή την ηλικία που θα περίμενε κανείς οι μέρες της να κυλούν πιο ήρεμα μέσα στην ασφάλεια του σπιτιού της το οποίο «κατάπιε» η ορμή του Εγκέλαδου.

thestival.gr