Ο Σύλλογος Υπαλλήλων καταγγέλλει αδιαφανή στελέχωση του υπουργείου, χωρίς αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια

Ακόμη και το στοιχειώδες, δηλαδή η τυπικά έστω διαφανής διαδικασία στελέχωσης των οριζόντιων διοικητικών υπηρεσιών του νέου υπουργείου, που συστάθηκαν με τον ν.5107/24, γίνεται με τις πατροπαράδοτες αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων του νεοσύστατου υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Πρόκειται για ένα υπουργείο που ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από έναν χρόνο, μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, παραμένει όμως ένα αδειανό κουφάρι, διάσπαρτο σε διάφορα κτίρια ανά την Αθήνα όπου στεγάζονται η υπουργός και οι υφυπουργοί, χωρίς να υπάρχουν καλά καλά υπάλληλοι!

Επιπλέον, ακόμη και όσοι μεταφέρθηκαν σε αυτό από το υπουργείο Εργασίας σημειώνουν ότι η στελέχωση των διοικητικών-οικονομικών υπηρεσιών του νεοσύστατου υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής «δυστυχώς ακολουθεί την γκρίζα πεπατημένη της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι έχει καθυστερήσει εδώ και έναν χρόνο, με συνέπεια αφενός να δυσχεραίνεται αφάνταστα η λειτουργία ενός υπουργείου που διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, προνοιακά επιδόματα και άλλες πολύ σημαντικές κοινωνικές δαπάνες και αφετέρου να επιβαρύνονται υπέρμετρα οι διοικητικές- οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει ο Οργανισμός, δεν έχουν καν προκηρυχθεί θέσεις για νέες προσλήψεις, δεν έχουν γίνει μετατάξεις, αποσπάσεις, απορρόφηση αποφοίτων της ΕΣΔΔΑ για να καλυφθούν τα τεράστια κενά του υπουργείου».

Οι εργαζόμενοι προσθέτουν: «Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε άμεσα να στελεχωθεί πλήρως, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα η νέα δομή. Αλλά επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, η μεταβατική αυτή αρχική στελέχωση να γίνει με ανοιχτές, διαφανείς διαδικασίες που θα περιλαμβάνουν ανοιχτή πρόσκληση, περιγραφή των θέσεων και των προσόντων, εύλογο διάστημα υποβολής αιτήσεων και επιλογή βάσει όσο το δυνατόν αντικειμενικότερων κριτηρίων (τυπικά προσόντα, παλαιότητα)».

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Οπως αποκάλυψε η «δημοκρατία» την περασμένη εβδομάδα, στο νέο υπουργείο μεταφέρθηκαν αυτοδίκαια οι θέσεις και το προσωπικό (συνολικά 270 θέσεις κατανεμημένες στις αντίστοιχες γενικές γραμματείες) από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ωστόσο, μόλις 171 υπάλληλοι υπηρετούν πραγματικά, αφού 69 θέσεις είτε είναι κενές είτε δεσμευμένες λόγω αποσπάσεων.

Στο υπουργείο, του οποίου προΐσταται η Σοφία Ζαχαράκη, έγιναν όμως αλλαγές με τον χθεσινό ανασχηματισμό. Συγκεκριμένα, καρατομήθηκε η υφυπουργός για Θέματα Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Κεφάλα και στη θέση της τοποθετήθηκε η Κατερίνα Παπακώστα.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις