Σ.Μπαλάσκας για τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους – «Η Αστυνομία την έστειλε στον θάνατο»

364

«Η Αστυνομία δεν είναι για να καταστέλλει, είναι για να προλαμβάνει»

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για την δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους και τις ευθύνες των αστυνομικών.

Τονίζοντας πως ο σκοπός του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων θα αποταχθεί διερωτήθηκε «γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνό της η αξιωματικός υπηρεσίας να πάρει τηλέφωνο το 100;».

«Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένας παροπλισμένος αστυνομικός εκεί, περιμένοντας το ποινολόγιό του αφού έληξε η διαθεσιμότητά του. Αυτό δεν έχει να κάνει με το περιστατικό» τόνισε μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχετικά με τον σκοπό που ήταν έξω από το αστυνομικό τμήμα, στο ειδικό κουβούκλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σκοπός ήταν ήδη σε διαθεσιμότητα, καθώς ήταν εμπλεκόμενος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

«Την στείλαμε στο στόμα του λύκου»

«Η Αστυνομία έπρεπε να την προστατεύσει. Τι έκανε; Την έστειλε στον θάνατο. Υπάρχει πρωτόκολλο, ειδικά για τις γυναίκες. Το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους έχει και γραφείο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, με εκπαιδευμένο αστυνομικό, για να εξυπηρετεί τις κακοποιημένες γυναίκες. Το πρωτόκολλο λέει ότι και ‘κλειστό’ να είναι το γραφείο, αμέσως ειδοποιείται ο αρμόδιος εκπαιδευμένος υπάλληλος και προσέρχεται όταν υπάρχει περιστατικό. Τίποτα δεν έγινε. Στείλαμε στο στόμα του λύκου μια κοπέλα. Η Αστυνομία δεν είναι για να καταστέλλει, είναι για να προλαμβάνει», σημείωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής: «Θα έπρεπε να ενημερωθεί ο διοικητής ότι έχουμε να κάνουμε με ενδοοικογενειακή βία, να στείλει κάποιον για το γραφείο και να μην την αφήσει να βγει από το γραφείο. (…) Αν πήγαινε το περιπολικό, το πρώτο πράγμα που θα έβρισκε θα ήταν το κουζινομάχαιρο επάνω του και θα καταλαβαίναμε ότι πρόκειται για εν δυνάμει δολοφόνο. Δεν έγινε τίποτα. Το να πας να ζητήσεις βοήθεια μέσα στην καρδιά της ΕΛ.ΑΣ και να σε σκοτώσουν εκεί, είναι τρελό».

«Εγώ είπα πρώτος ότι πρέπει να πέσουν κεφάλια. (…) Στα σκαλιά του αστυνομικού τμήματος, μπροστά σε αστυνομικά μάτια και σε αστυνομική υπηρεσία κεντρική, δεν πρέπει να σφάζονται άνθρωποι. Ξέρετε γιατί σκοτώθηκε αυτό το κοριτσάκι; Να το πούμε ωμά να ακουστεί; Γιατί δεν σήκωσε το τηλέφωνό της η αξιωματικός υπηρεσίας να πάρει τηλέφωνο το 100; Γι’ αυτό δεν ζει αυτή η κοπέλα. Αν έπαιρνε ένα δαιμονοτηλέφωνο στο 100, το κοριτσάκι θα ζούσε» σημείωσε κλείνοντας.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like