Δύο άτομα συνελήφθησαν χθες στη Θεσσαλονίκη για λαθραία τσιγάρα. Πρόκειται για έναν 42χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνολικά κατείχε 2.627 πακέτα λαθραία τσιγάρα και για έναν 64χρονο ελληνικής καταγωγής, ο οποίος κατείχε 2.000 πακέτα τσιγάρα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, μετά από συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθη χθες (02-04-2024) στην περιοχή του Ν. Σιδηροδρομικού Σταθμού, 42χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος άντρας εντοπίσθηκε πρωινές ώρες έξω από την οικία του και σε έλεγχο που ακολούθησε από τους αστυνομικούς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (240) πακέτα τσιγάρων, τα οποία βρίσκονταν εντός σακιδίου πλάτης και δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα.

Στην συνέχεια, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον (2.387) πακέτα τσιγάρων και (180) συσκευασίας καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

– Αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν, απογευματινές ώρες χθες (02-04-2024), 64χρονο ημεδαπό καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2.000) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές”.

 

 thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις