Τρέμει το οργανωμένο έγκλημα! Η νέα υπηρεσία του Χρυσοχοίδη, Ελληνικό FBI κατά της Greek Mafia, δίχως αστυνομικούς

810

Η επικοινωνιακή διαχείριση της ασφάλειας των πολιτών συνεχίζεται, με “βομβαρδισμό” ανακοινώσεων για ίδρυση νέων υπηρεσιών.

Ακόμη μία εξαγγελία νέας ειδικής υπηρεσίας, από τον ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ, δίχως να απαντάται το ερώτημα… που θα βρεθούν οι αστυνομικοί να επανδρώσουν ΚΑΙ αυτή την υπηρεσία!

 

Αυτή τη φορά, με την επιστροφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, άρχισε εκ νέου η επεξεργασία ενός παλαιότερου σχεδίου για τη δημιουργία του «ελληνικού FBI». Το σχετικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», και πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Μάιο.

Με τη σύσταση του «ελληνικού FBI», το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φιλοδοξεί ότι θα επιτύχει την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων. Εφόσον το νομοσχέδιο κατατεθεί προς ψήφιση τον Μάιο, η νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα είναι πιθανό να αναλάβει έργο το φθινόπωρο, αν βρεθούν οι αστυνομικοί που δεν υπάρχουν, σύμφωνα με καταγγελίες των ενώσεων αστυνομικών, αλλά και ρεπορτάζ που διαπιστώνουν κλειστά αστυνομικά τμήματα στην Αττική, τα βράδια. Ακόμη και κλοπή κατασχεμένου οχήματος έχει σημειωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας, το οποίο ήταν αφύλακτο.

 

Στελέχη της Κατεχάκη σημειώνουν πως η νέα υπηρεσία ενσωματώνει τις καλές πρακτικές από τις αστυνομίες της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Γερμανίας. Θα έχει τίτλο Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), η αρμοδιότητά της θα εκτείνεται σε όλη την επικράτεια και θα ελέγχεται απευθείας από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Αποστολή της θα είναι, όχι μόνο η εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, αλλά και η διενέργεια ερευνών για «ξέπλυμα χρήματος».

Επιπλέον, με διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το «ελληνικό FBI» θα αναλαμβάνει την έρευνα και για εγκλήματα που δεν άπτονται της δράσης οργανωμένου εγκλήματος, αλλά «ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη ή είναι δυνατόν να επηρεάσουν δυσμενώς το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών ή απαιτούν ιδιαίτερη εμπειρία για την αποκάλυψη των δραστών», σύμφωνα με σχετικά έγγραφα.

Στέφανος Παπαδόπουλος

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like